Київстар — серед кращих роботодавців у рейтингах Forbes та dsnews.ua

03.05.2023

Київстар — один із кращих роботодавців за версією рейтингу Forbes Україна і Work.ua «50 роботодавців воєнного часу» та переможець номінації «Вибір експертів». Високі оцінки компанія отримала в категоріях «внесок у перемогу», «умови праці», «відчуття захисту», «можливість для розвитку» та «бренд».

Також роботодавець потрапив до рейтингу dsnews.ua «Топ-15 компаній-роботодавців воєнної доби».

Kyivstar_employer_2023 img

«Різностороння підтримка колективу, безперервне надання послуг, допомога абонентам, суспільству та країні в цілому – те, на чому Київстар торік сконцентрував зусилля. Від 24 лютого 2022 року компанія та колектив невпинно йдуть #НазустрічПеремозі – такий наш слоган. Як роботодавець, ми реалізували ряд заходів, щоб наші співробітники лишались в ресурсі, а що саме потрібно колективу визначали за допомогою регулярних опитувань. Про те, що ми рухаємось у правильному руслі говорить дослідження із залученості персоналу: рівень залученості складає 86%», – говорить Оксана Олійник, директорка з управління персоналом та розвитку організації Київстар.

Антикризовий комітет компанії розглядав ризик повномасштабного вторгнення, тому компанія встигла підготуватись до найгіршого. Робота не зупинилась ні на день, навпаки, працювали в екстреному режимі. При цьому, близько 1700 співробітників змушені були залишити свої домівки і шукати захисту в більш спокійних областях України та за кордоном. Близько 280 людей досі працюють з-за кордону.

З метою підтримки колективу були реалізовані заходи в напрямках:

  • Матеріальна допомога: завчасна виплата річної премії за 2021 рік та зарплати за лютий 2022 р.; матеріальна допомога продовж півроку; виплати на релокацію та часткова компенсація оренди житла; підтримка тих, хто постраждав внаслідок війни; матеріальна допомога сім’ям загиблих працівників; виплати у розмірі середньомісячного доходу співробітникам, які служать в ЗСУ тощо.
  • Психоемоційна підтримка: індивідуальні сеанси з корпоративними психологами, групові заняття та вебінари, корпоративні програми для підтримки морального духу співробітників та їхніх рідних. У 2023 році програма розширена, індивідуальна робота з психологом також проводиться з дітьми та іншими членами сімей співробітників.
  • Безпека: віддалена робота та робота з-за кордону, облаштування укриттів в офісах, облаштування офісів у більш безпечних регіонах України для тимчасового проживання співробітників та їхніх сімей, навчання з самозахисту, оснащення засобами індивідуального захисту тощо.

У 2023 році роботодавець продовжить реалізовувати програми з підтримки та мотивації колективу. Основними задачами є:

  • розвиток лідерів, що особливо важливо в кризові часи;
  • культурна трансформація;
  • гнучка організація - покращення клієнтського досвіду працівників через автоматизацію та диджиталізацію процесів.

Довідка про Київстар:

Київстар – найбільший український оператор електронних комунікацій, що станом на грудень 2022 року обслуговував 24,8 млн абонентів мобільного зв’язку та понад 1,1 млн абонентів «Домашнього Інтернету». Компанія надає послуги з використанням широкого спектру мобільних і фіксованих технологій, у тому числі 4G, Big Data, Cloud solutions, сервіси для кіберзахисту, цифрове ТБ та ін. Київстар допомагає абонентам, суспільству і країні долати складнощі воєнного часу. У 2022 році компанія виділила понад 130 млн грн допомоги на гуманітарні потреби суспільства і надала абонентам безкоштовних послуг і бонусів у еквіваленті 577 млн грн. Київстар підтримав ініціативу Президента України по залученню коштів на відбудову України і перерахував 300 млн грн на відновлення цифрової інфраструктури.

Акціонер Київстар – міжнародна Група VEON. Акції Групи знаходяться на фондових біржах NASDAQ (Нью-Йорк) та Euronext (Амстердам). Київстар 25 років працює в Україні та визнаний найбільшим платником податків на телеком-ринку, кращим роботодавцем і соціально відповідальною компанією.

Додаткова інформація: pr@kyivstar.net.