Нам тут жити: нове спорядження для розмінування країни

03.11.2023

To-live-4 img

У межах спільної ініціативи «Нам тут жити» від Київстар та фонду «Повернись живим» 76 інженерно-саперних груп вже отримали допомогу. Загальна вартість переданого транспорту й обладнання сягає понад 105 мільйонів гривень. Благодійний збір для забезпечення транспортом й обладнанням 146 інженерно-саперних груп Сил підтримки ЗСУ триває.

Днями фонд передав новий транспорт, саперне обладнання та вибухозахисні костюми «Яровит» ще 25 інженерно-саперним групам Сил підтримки ЗСУ. Допомогу цього разу отримали підрозділи Центру спеціальних інженерних робіт, 47-ої інженерної бригади і 134-го окремого інженерного батальйону. Її вартість становить 33 504 563,88 мільйона гривень.

Мобільний оператор вдруге підтримав збір благодійним внеском у розмірі 10 мільйонів грн. Загальна сума допомоги від Київстар складає вже понад 50 мільйон грн.* В компанії зазначили, що проєкт з розмінування є дуже важливою гуманітарною ініціативою, що є запорукою відновлення та економічного розвитку країни.

«Більше половини від запланованих 146 груп саперів отримали пікапи й базові набори обладнання для розмінування. З цією допомогою військові працюють на деокупованих територіях Київщини, Харківщини, Миколаївщини, Херсонщини, щомісяця знешкоджуючи тисячі вибухонебезпечних предметів, нерозірваних боєприпасів. Дякуємо Київстару і кожному, хто долучається до проєкту і підтримує тих, хто йдуть першими»,зазначила Вікторія Дворецька, керівниця інструкторського відділу Фонду «Повернись живим».

«Нам тут жити» — спільна ініціатива мобільного оператора та фонду компетентної допомоги армії «Повернись живим» за партнерської підтримки групи 1+1 media. 100% зібраних коштів будуть спрямованні на закупівлю екіпірування, обладнання та транспорту для саперів ЗСУ. Сучасне спорядження має убезпечити життя захисників, які займаються розмінуванням, і прискорити звільнення території України та її акваторій від небезпечного для людей спадку війни та окупації.

Спільний збір стартував у травні 2023 року і триватиме до досягнення цільової суми у розмірі 175 мільйонів гривень. Кожен небайдужий може зробити свій внесок та відправити донат на сайті проєкту.

*З яких прямий благодійний внесок Київстар грн - 31,5 мільйона грн та 19 мільйонів грн перераховано завдяки підключенням Суперсили Допомога ЗСУ.

Довідка про Київстар

Київстар – найбільший український оператор електронних комунікацій, що станом на червень 2023 року обслуговував 24,1 млн абонентів мобільного зв’язку та понад 1,1 млн абонентів «Домашнього інтернету». Компанія надає послуги з використанням широкого спектру мобільних і фіксованих технологій, у тому числі 4G, Big Data, Cloud solutions, сервіси для кіберзахисту, цифрове ТБ та ін. Київстар допомагає абонентам, суспільству і країні долати складнощі військового часу. Від початку повномасштабної війни компанія виділила понад 1,4 млрд грн допомоги державі, військовим, суспільству, абонентам. Єдиний акціонер Київстару – міжнародна Група VEON. Акції Групи знаходяться у вільному обігу на фондових біржах NASDAQ (Нью-Йорк) та Euronext (Амстердам). Київстар більше 25 років працює в Україні та визнаний найбільшим платником податків на телеком-ринку, кращим роботодавцем і соціально відповідальною компанією.