Нам тут жити: Київстар і «Повернись живим» зібрали 180 мільйонів гривень задля розмінування України

13.02.2024

To-live-6 img

У межах спільної благодійної ініціативи Київстар і фонду «Повернись живим» з травня 2023 р. тривав збір на забезпечення транспортом та обладнанням для розмінування 146 інженерно-саперних груп Сил підтримки ЗСУ. Наразі мета збору досягнута – завдяки внескам небайдужих акумульовано 180 млн грн.

Фандрейзингова кампанія об’єднала небайдужих українців, іноземних партнерів, абонентів і співробітників телеком-оператора, представників бізнесу та культури.

"Київстар продовжує системно підтримувати захисників разом із нашим надійним партнером – фондом компетентної допомоги армії «Повернись живим». Я щиро дякую кожному, хто підтримав ініціативу «Нам тут жити». Об’єднавшись, ми навіть перевищили амбітну мету в 175 млн грн і зібрали 180 млн грн, які допоможуть саперам робити наші землі більш безпечними для життя", – зазначив Олександр Комаров, генеральний директор Київстар.

Допомога в розмінуванні — важлива місія для телеком-оператора. За час проєкту Київстар перерахував на збір понад 61 млн грн, з яких прямий благодійний внесок Київстар – 31,5 млн грн і понад 29 млн грн перераховано завдяки підключенням Суперсили «Допомога ЗСУ» та майже 700 тис грн акумульовано завдяки внескам від співробітників оператора.

Збір коштів було завершено під час благодійного аукціону «B2U: Business to Ukraine» за участі представників української та міжнародної бізнес-спільноти. Завдяки розіграшу унікальних лотів від українських митців і фонду «Повернись живим» було зібрано 1 500 000 грн на розмінування українських територій.

«Інженерно-саперні підрозділи Сил підтримки ЗСУ розміновують звільнені території Харківщини і Херсонщини, Миколаївщини і Київщини. Крім того, вони виконують надважливі завдання на фронті. Ми почали передавати їм прохідні надійні авто і базове найнеобхідніше обладнання за проєктом «Нам тут жити» влітку торік. Це вже суттєво підсилило саперів і врятувало не одне життя», — говорить директор Фонду «Повернись живим» Тарас Чмут.

106 саперних груп уже укомплектовані необхідним майном, тривають останні видачі спорядження.

Нагадаємо, що «Нам тут жити» — спільна ініціатива телеком-оператора та фонду компетентної допомоги армії «Повернись живим» за партнерської підтримки групи «1+1 media». 100% зібраних коштів спрямовані на закупівлю екіпірування, обладнання та транспорту для саперів ЗСУ. Сучасне спорядження має убезпечити захисників, які займаються розмінуванням, і прискорити звільнення території України та її акваторій від небезпечного для людей спадку війни й окупації.

Довідка про Київстар

Київстар — найбільший український оператор електронних комунікацій, що станом на вересень 2023 року обслуговував 24 млн абонентів мобільного зв’язку та понад 1,1 млн абонентів «Домашнього інтернету». Компанія надає послуги з використанням широкого спектра мобільних і фіксованих технологій, у тому числі 4G, Big Data, Cloud solutions, сервіси для кіберзахисту, цифрове ТБ та ін. Київстар допомагає абонентам, суспільству та країні долати складнощі воєнного часу. Від початку повномасштабної війни компанія виділила 1,8 млрд грн на підтримку ЗСУ, суспільства, абонентів. Єдиний акціонер Київстару – міжнародна Група VEON. Акції Групи знаходяться на фондових біржах NASDAQ (Нью-Йорк) та Euronext (Амстердам). Київстар 25 років працює в Україні та визнаний найбільшим платником податків на телеком-ринку, кращим роботодавцем і соціально відповідальною компанією. Додаткова інформація: pr@kyivstar.net, www.kyivstar.ua