Допомогти дітям з опіками: Київстар запускає Всеукраїнську благодійну ініціативу та виділяє 10 мільйонів гривень на медичне обладнання до центру «Незламні» у Львові

11.05.2023

У межах проєкту "Дитяча надія" мобільний оператор разом із благодійною платформою dobro.ua об’єднуються з Національним реабілітаційним центром «Незламні» на базі Першого медобʼєднання Львова заради допомоги дітям з опіками. Київстар виділяє 10 000 000 мільйонів гривень для придбання сучасного медичного обладнання до опікового відділення лікарні та закликає своїх абонентів долучитися до благодійної ініціативи.

hope img

“Команда Київстар щодня робить все можливе, аби українці залишалися на зв’язку. Окрім цього, ми продовжуємо системно допомагати державі, військовим, лікарням та постраждалим людям впоратися з наслідками війни. Наразі компанія інвестує 10 мільйонів гривень на придбання медичного обладнання до Національного реабілітаційного центру «Незламні» для допомоги дітям з опіками. Запрошуємо до підтримки ініціативи всіх небайдужих, аби разом рухатись назустріч перемозі», — коментує Костянтин Вечір, B2B директор Київстар.

За статистикою щорічно в Україні 12 тисяч дітей отримують опіки. Через війну ця кількість зростає щодня, адже майже всі мінно-вибухові поранення супроводжуються термічними травмами. Через відсутність необхідних умов і медичного обладнання найважчих дітей з опіками Україна змушена відправляти за кордон. Врятувати їх в Україні поки, на жаль, неможливо.

Відтак розвиток опікової служби є одним із пріоритетів Міністерства охорони здоров’я України.

“Ми хочемо побудувати в Україні таку опікову службу, щоб кожна дитина, яка має опіки, могла отримувати висококваліфіковану ефективну медичну допомогу саме в Україні, а не їхати для такого лікування за межі рідної держави» — зазначає Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

Національний реабілітаційний центр “Незламні” на базі Першого медоб’єднання Львова з перших днів повномасштабного вторгнення став одним з головних прихистків для дітей, які постраждали від війни. Лікарня прийняла більш як 250 діток з мінно-вибуховими ураженнями та опіками з усіх куточків України.

«Ми стабілізовували та лікували дітей після катастроф у Броварах, Вінниці, Чаплино, Дніпрі, Бахмуті. І це лише частина міст, з яких доводилося рятувати дітей з опіками. Опікова травма є однією з найскладніших у лікуванні, а медичне устаткування при цьому грає вирішальну роль у ході надання невідкладної допомоги. Через відсутність необхідного медичного обладнання ми вимушені просити про евакуацію наших маленьких пацієнтів в західні країни. Наша мета зробити так, щоб всю необхідну допомогу ми надавали в одному місці, вдома, в Україні», — сказав Олег Самчук, гендиректор Першого медоб’єднання Львова.

На виділені кошти від оператора до Центру «Незламні» будуть закуплені: унікальне опікове ліжко, наркозна станція, хірургічні інструменти та лабораторне обладнання для аналізів. Це дозволить вже зараз розширити можливості лікарів у наданні повноцінної допомоги постраждалим дітям. Також співробітники компанії першими зібрали 400 000 тисяч гривень на придбання дефібрилятора, який вже функціонує в лікарні.

«Дитяча надія — це приклад того, як невеликі донати в 5-10 гривень можуть допомагати тисячам українців. За майже 5 років співпраці абоненти Київстару довели, що для українців немає нічого неможливого. Адже разом із благодійною платформою dobro.ua було втілено більше 57 проєктів закупівлі медичного обладнання на суму більше 14 мільйонів гривень. Ми раді, що цього року розширюємо програму та можемо допомагати, у тому числі, дітям з опіковими травмами” — сказала Ірина Гуцал, директорка благодійної платформи dobro.ua.

Наразі в межах ініціативи триває збір на лазер проти опікових рубців у постраждалих дітей. Кожен абонент передплаченого зв’язку може зробити разовий переказ за допомогою SMS на номер 450025, долучитись до проєкту через пожертву з банківської картки на сайті dobro.ua, або підключити пакет “Київстар ТБ Благодійний”, з якого будуть щомісяця йти 100 гривень на підтримку проєкту.

Довідка про Київстар:

Київстар – найбільший український оператор електронних комунікацій, що станом на грудень 2022 року обслуговував 24,8 млн абонентів мобільного зв’язку та понад 1,1 млн абонентів «Домашнього Інтернету». Компанія надає послуги з використанням широкого спектру мобільних і фіксованих технологій, у тому числі 4G, Big Data, Cloud solutions, сервіси для кіберзахисту, цифрове ТБ та ін. Київстар допомагає абонентам, суспільству і країні долати складнощі воєнного часу. У 2022 році компанія виділила понад 130 млн грн допомоги на гуманітарні потреби суспільства і надала абонентам безкоштовних послуг і бонусів у еквіваленті 577 млн грн. Київстар підтримав ініціативу Президента України по залученню коштів на відбудову України і перерахував 300 млн грн на відновлення цифрової інфраструктури. Акціонер Київстар — міжнародна Група VEON. Акції Групи знаходяться на фондових біржах NASDAQ (Нью-Йорк) та Euronext (Амстердам). Київстар 25 років працює в Україні та визнаний найбільшим платником податків на телеком-ринку, кращим роботодавцем і соціально відповідальною компанією.

Додаткова інформація: pr@kyivstar.net, www.kyivstar.ua

Довідка про dobro.ua

dobro.ua — це перша та найбільша в Україні благодійна платформа, безпечний та дієвий інструмент для залучення благодійних коштів та допомоги людям під час війни. Діяльність платформи забезпечує МБФ «Українська Біржа Благодійності» - фонд, який за 11 років роботи залучив на благодійність понад 606 000 000 грн, підтримав майже 7 500 проєктів та стала лауреатом усіх національних нагород у сфері благодійності.

Довідка про «Незламні»

Національний реабілітаційний центр “Незламні“ (“Unbroken”) — це унікальне місце, де дорослі та діти, які постраждали від війни, отримують комплексну кваліфіковану медичну допомогу. Це реконструктивна хірургія, ортопедія і протезування. Постраждалим не лише встановлюють протези, тут їх виготовляють. Окрім того, у Центрі займаються фізичною, психологічною та психосоціальною реабілітацією постраждалих військових та цивільних. Проєкт реалізується Першим медоб’єднанням Львова та Львівською міською радою за підтримки Міністерства охорони здоров’я України.